0

Raspisan natječaj za književne nagrade “Fra Grgo Martić”

Književna nagrada «Fra Grgo Martić» dodjeljuje se za:
1) najbolju zbirku poezije
2) najbolju knjigu proze (roman, priče/novele, putopisi)
3) najbolju zbirku poezije (prvijenac) autora koji dosad nisu objavili knjigu poezije
4) najbolju knjigu proze (prvijenac) autora koji dosad nisu objavili knjigu proze
5) kraći književni rad (bilo kojeg žanra) ili književnu studiju inspiriranu likom i djelom fra Grge Martića ili Bosnom Srebrenom
6) književni rad iz oblasti književnosti za djecu bez obzira na žanrovsku pripadnost.

Sve nagrade dodjeljivat će se za dosad neobjavljena djela (rukopise). U kategoriji 3 i 4 pravo sudjelovanja imaju autori u dobi do 35 godina.

Radovi i prijave primaju se do 28. veljače/februara 2013. godine.

Rezultati će biti objavljeni na web stranici (www.fragrgomartic.com) i na posebnoj konferenciji za novinare, a nagrade dodijeljene na završnoj manifestaciji koja će biti održana u rujnu/septembru 2013. godine u Kreševu.

Na osnovi odluke Upravnog odbora, iznosi nagrada za 2013. godinu su sljedeći: za nagrade pod brojem 1 i 2 po 7.000 KM, za nagrade pod brojem 3 i 4 po 1.000 KM, a za nagrade pod brojem 5 i 6 po 2.000 KM.
U iznos nagrada ugrađen je i honorar za objavljivanje knjige.

Autori nagrađenih rukopisa obvezuju se na ustupanje prava na prvo objavljivanje nagrađenih djela, a Fondacija/Zaklada obvezuje se na objavljivanje djela u roku od šest mjeseci od objavljivanja rezultata natječaja.

Pravo natjecanja u svim kategorijama imaju svi državljani Bosne i Hercegovine izuzev članova Upravnog odbora i Ocjenjivačkog suda/Žirija te članova  njihovih obitelji.
Rukopisi i prijave moraju biti napisani na nekom od jezika naroda Bosne i Hercegovine.
Rukopise ocjenjuje Ocjenjivački sud/Žiri, imenovan od Upravnog odbora Zaklade/Fondacije.

Natječaj je anoniman, a nijedan dio rukopisa ne smije biti prethodno objavljen.
Rukopisi se šalju u tri primjerka, pod šifrom. Šifra mora biti čitko ispisana na vanjskoj strani omotnice u kojoj se rukopis šalje, kao i na prvoj stranici rukopisa na kojoj treba stajati i naznaka u kojoj kategoriji se autor natječe.

Uz rukopis se prilaže i zatvorena kuverta na čijoj vanjskoj strani također mora biti ispisana šifra, a u kuverti priloženi adresa, telefon, kopija osobne iskaznice/lične karte autora i kratka biobibliografska bilješka. U omotnici mora biti i CD s kompletnim rukopisom knjige. Kuverte s podacima o autorima otvaraju se komisijski, u prisutnosti svih članova Ocjenjivačkog suda/Žirija, nakon što Ocjenjivački sud/Žiri donese odluku o nagrađenim rukopisima.

Radovi se šalju na adresu: Književna zaklada/fondacija «Fra Grgo Martić», Polje b.b. (Zgrada «Boreasa»), 71260 Kreševo, s naznakom: Za Književnu nagradu «Fra Grgo Martić».

Objavljeno u: Konkursi

Spremi

Komentariši

Submit Comment
© Književnost.org.  | SitemapVideo Sitemap  |