0

Šesti Anarhistički sajam knjiga

, kao i o novim sustavima nadzora i kontrole te predstavljanja novih knjiga, video projekcije, a na sajmu sudjeluju izdavači i projekti iz regije i svijeta. Kompletan program sajma je u nastavku teksta!

Šesti Anarhistički sajam knjiga u Zagrebu održat će se od 26. do 28. ožujka 2010. godine u zagrebačkom kinu Europa, dok će predstavljanja i diskusije ugostiti net.klub Mama, knjižnica Bogdana Ogrizovića i Zelena akcija, a cjelokupan program je dostupan na stranicama sajma www.ask-zagreb.org

Ove godine, sajam će posebnu pažnju posvetiti diskusijama o strategijama socijalnih sukoba i akademističkom pristupu anarhizmu, međutim, to su samo dvije teme predložene za diskusiju tijekom ovogodišnjeg sajma, jer jednako važno mjesto u programu zauzimaju teme poput novih strategija društvenog nadzora i kontrole, ili ratova za skvotove, te predstavljanja knjiga i projekata.

Ove godine na sajmu sudjeluju izdavači i projekti iz zemalja regije, ali i Austrije, Češke, Švicarske, Francuske, Australije, Italije, čime sajam još jednom pokazuje svoj međunarodni karakter. Anarhistički sajam knjiga već šest godina okuplja izdavačke kuće, grupe, projekte i osobe uključene u slobodarski pokret, te sve zainteresirane.

Osnovna ideja sajma je predstaviti anarhističku/slobodarsku literaturu i djelovanje što širem krugu ljudi, te stvoriti mjesto susreta i otvoriti diskusije važne za sam pokret i društvo. Tijekom prvih pet godina sajam je okupio velik broj sudionika i sudionica, a na tisuće ljudi je posjetilo sajam i sudjelovalo u programu.

Program sajma:

Petak, 26. 03. 2010.

15:00 – 20:00, kino Europa, Varšavska 3

Sajam knjiga – dođite i pogledajte knjige koje nude izdavači, besplatne materijale različitih grupa, novine, časopise…

16:30 – Mama, Preradovićeva 18 (u dvorištu)

Predstavljanje Centra za anarhističke studije

17:30 – Mama, Preradovićeva 18 (u dvorištu)

Nove strategije nadzora i kontrole

19:00 – kino Europa, Varšavska 3

Akademistički pristup anarhizmu

Subota, 27. 03. 2010.

10:00 – 15:00, Varšavska/Cvjetni trg

Sajam knjiga se seli na otvoreno, pa su knjige dostupne i na “špici”… U slučaju lošeg vremena sajam se seli nazad u kino Europa (Varšavska 3).

15:00 – 20:00, kino Europa, Varšavska 3

Sajam knjiga – nastavlja se u kinu Europa, dođite i pogledajte knjige koje nude izdavači, besplatne materijale različitih grupa, novine, časopise…

13:00, knjižnica Bogdana Ogrizovića, Preradovićeva 5

Predstavljanje knjige Miloš Krpan: Izabrani spisi

Izbor tekstova nastalih prije stotinjak godina, koji svjedoče o živom političkom životu i aktivnosti u Hrvatskoj krajem devetnaestog i početkom dvadesetog stoljeća, te interesu za anarhizam i anarhističke ideje.

16:30 – Zelena akcija, Frankopanska 1

Predstavljanje knjiga Anarhizam – od Bakunjinove ideje do pada sovjetske države i Ruski anarhizam – ideal koji izmiče

17:30, Zelena akcija, Frankopanska 1

Suvremene anarhističke tiskovine u Češkoj

18:00, Zelena akcija, Frankopanska 1

“Ratovi za skvotove”

Novi kratki dokumentarac o skovterskoj sceni u Pragu, snimljen na d.i.y. način i objavljen pod Creative Commons licencom koja dopušta slobodno prikazivanje i dijeljenje.

19:00, kino Europa, Varšavska 3

Strategije socijalnih sukoba

Što uopće znači izbor strategija socijalnih sukoba i koje mogućnosti imamo? Odakle potreba za autorepresijom i koji su uistinu motivi otpora represiji? Koje su ideologije i iskustva utjecale na određene stavove prema različitim metodama otpora?

Nedjelja 28. 03. 2010.

10:00 – 15:00 – kino Europa, Varšavska 3

Sajam knjiga – dođite na kavu ili čaj, potražite knjigu koju ste propustili prethodnih par dana, pozdravite se sa sudionicima i provedite nedjeljno prijepodne u ugodnom društvu…Time zatvaramo 6. Anarhistički sajam knjiga.

 

 

(e-novine)

Objavljeno u: Festivali

Spremi

Komentariši

Submit Comment
© Književnost.org.  | SitemapVideo Sitemap  |