0

“Kreativni centar” na sajmu knjiga za decu Bolonji

Za “Kreativni centar”, kako su objasnili u saopštenju za medije, učešće na bolonjskom sajmu znači imati mogućnost da se stupi u kontakt s profesionalcima iz oblasti izdavaštva iz celog sveta.

“Tu je koncentrisano sve što se tiče nove izdavačke produkcije, mogu se videti nagradjene knjige i razgovarati o novim tendencijama i pravcima u dečjem izdavaštvu”, objasnio je izvršni direktor Kreativnog centra Dejan Begović.

Bolonjski sajam okuplja izdavače knjiga, autore, ilustratore, književne agente, TV i filmske producente, distributere, štampare, knjižare i bibliotekare, a na prošlogodišnjem sajmu učestvovalo je više od 1.300 izlagača iz 67 zemalja.

“Kreativni centar”, prema njegovim rečima, od svog nastanka uvek je težio da bude u toku sa svim onim što se u svetu dešava u vezi sa izdavaštvom za decu, kako bi to na najbolji način primenio u izradi svojih knjiga.

Do sada su izdanja “Kreativnog centra” prevedena na više jezika i objavljena u više od dvadeset zemalja, od Engleske do Južne Koreje, a što se tiče najprodavanijih izdanja svetu, knjiga “Seks za početnike” Jasminke Petrović je najpopularnija i prevedena je na više od dvadeset jezika.

Nakon uspeha tog naslova, put u svet pronašle su i druge knjige iz edicije “Bez dlake na jeziku”, kao što su “Bonton”, “Škola”, “Slatka mala čudovišta”, knjige iz edicije “Šta sve Ana zna”, kao i veliki hit – “Knjiga za svaku devojčicu”, koju od prošle godine prati i “Beležnica za svaku devojčicu”, i mnogi drugi naslovi.

(smedia.rs)

Objavljeno u: Festivali

Spremi

Komentariši

Submit Comment
© Književnost.org.  | SitemapVideo Sitemap  |