0

Mеђународни фестивал хумора и сатире „Бијељина 2010“

У више од два сата програма смењивали су се мајстори хумора и сатире: Bасил Толевски, Јово Николић, Драган Рајичић, Александар Чотрић, Раде Ђерговић, Митар Митровић, Саво Мартиновић, Стеван Којић, Срђан Динчић, Миладин Берић, Живко Вујић, Бојан Богдановић, Екрем Мацић, Милан Ј. Михајловић, Борислав Богдановић, Рабош Ракијавели, Милад Обреновић, Ранко Лаловић, Слободан Живановић, Драган Илић, Момчило Копривица, Ненад Ћорилић, Љубомир Ћорилић, Станислав Томић, Драгутин Јокић и Грујо Леро.
На овој манифестацији промовисан је и Зборник афоризама и сатирично-хумористичних песама под називом “Пљачка им материна”, који представља  збирку радова са прошлогодишњег фестивала, коју је приредио Грујо Леро.

Овај зборник  објавио је међународни часопис  за сатиру, хумор и карикатуру “Носорог” из Бањалуке, а одштампан је у “Графосемберији”, уочи 1. априла – Светског дана шале.

Учесници манифестације  дали су већи број интервјуа и изјава електронским и писаним медијима из Републике Српске.

Према оценама  публике и учесника сусрета стиче се утисак да је Фестивал у односу на претходне године напаравио велики помак у свим сегментима организације.

 

(Bojan Bogdanovic)

Objavljeno u: Festivali

Spremi

Komentariši

Submit Comment
© Književnost.org.  | SitemapVideo Sitemap  |