0

Kičma 2010

Sajam će trajati od 27. 5. do 2. 6., a svakodnevno će biti otvoren od 10 do 22 sata. Većina programa te izložba knjiga i časopisa odvijat će se u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku (Strossmayerova 1, Rijeka). Osim u prostoru atrija HKD-a i galerije Kortil, raznoliki i atraktivni programi održavat će se i na drugim lokacijama u Rijeci.
Na izložbi knjiga i časopisa predstavit će svoju ponudu 100-tinjak pretežno hrvatskih, ali i stranih nakladnika. Osim najvećih hrvatskih i riječkih nakladnika predstavit će se i mnogi manji ili specijalizirani izdavači, a ove godine po prvi puta očekujemo sudjelovanje i poznatih riječkih antikvarijata. Sajamska će ponuda uključivati preko 8000 naslova sa sajamskim popustima do 70%.
KIČMA 2010. zamišljena je kao višednevna kulturna manifestacija koja u prvom redu promiče knjige, časopise i čitanje, stvara nove kulturne inicijative odnosno mijenja postojeće kulturne smjerove, omogućuje i potiče kulturnu suradnju, (kulturne) susrete i neposredan uvid u izdavačke programe. Cilj ovoga sajma je omogućiti zainteresiranoj publici kupnju knjiga, časopisa i drugih srodnih publikacija te putem predstavljanja i u neposrednom kontaktu upoznavanje autora, urednika i drugih tvoraca zaslužnih za njihovo izdavanje. Riječki sajam kao posebnost odlikuje festival časopisa koji će se osim same njihove prodaje sastojati od kreativnih predstavljanja zanimljivih, posebnih i kvalitetnih časopisa kulturno-umjetničkog (književnost, film, glazba, strip, likovnost, arhitektura, dizajn) i aktivističkog obilježja (feminizam, alternativa i dr.). Potaknuti sve većom marginalizacijom kulturno-umjetničke periodike, izbacivanjem časopisa iz knjižara i njihovom općom nedostupnošću, želimo u okvirima riječkog sajma stvoriti specifično mjesto na kojemu bi se sastali kvaliteta i raznovrsnost „časopisnog svijeta“ što bi moglo biti poticajno i plodonosno za čitavu hrvatsku kulturnu scenu.

Program ovogodišnje KIČME sastojat će se od sljedećih kategorija: glavni program – predstavljanja knjiga i autora (proza, poezija, publicistika), časopisni program – predstavljanja hrvatskih i stranih časopisa, dječji program – predstavljanja autora, knjiga i časopisa za djecu i mlade te dodatni program – okrugli stolovi, književno-glazbena događanja i sl.
I ove godine program KIČME će predstaviti mnoga recentna i značajna književna i publicistička izdanja te najpoznatije riječke i hrvatske književnike i autore. Trenutno možemo najaviti predstavljanja autora kao što su Miljenko Jergović, Boris Dežulović, Ivana Bodrožić Simić, Mirjana Krizmanić. U sklopu pjesničkog programa pjesnici Tonko Maroević, Branko Maleš, Ervin Jahić i Marko Pogačar izabrat će i predstaviti neka od najznačajnijih pjesničkih imena svojih generacija. Od riječkih autora možemo najaviti Branka Mijića, Milorada Stojevića i Dašu Drndić. Osim navedenih, riječka će publika moći uživati u predstavljanjima mnogih drugih poznatih i zanimljivih autora.

Više informacija na: www..net

 

Objavljeno u: Festivali

Spremi

Komentariši

Submit Comment
© Književnost.org.  | SitemapVideo Sitemap  |