0

Počeo četvrti ,,Prosefest’’

Zamenik gradonačelnika Novog Sada, književnik Vladimir Kopicl, rekao je na otvaranju da je ,,Prosefest” još jedan dokaz da je Novi Sad ,,važna multikulturalna tačka ove planete”.

U okviru svečanog otvaranja, nagradu festivala ,,Milovan Vidaković” italijanskom piscu Klaudiju Magrisu uručila je književnica Vida Ognjenović.

Prve večeri ,,Prosefesta” odlomke iz svojih dela čitao je pisac Dragoslav Mihajlović, a program su vodili novovosadski srednjoškolci.

Četvrti Međunarodni festival proze ,,Prosefest” tokom tri dana ugostiće devet domaćih i inostranih pisaca.

Pored Mihajlovića i Magrisa, učestvovaće i Mihajlo Pantić, Mirjana Novaković, Zoran Ćirić, Lojze Vizer, Laslo Darvaši, Muharem Bazdulj i Vladimir Pištalo.

Oni će, pored učešća u književnim večerima, pojedinačno držati i predavanja novosadskim gimnazijalcima kao i svim zainteresovanim posetiocima festivala.

Kulturni centar Novog Sada je, u susret ovogodišnjem ,,Prosefestu”, prvi put objavio nekoliko knjiga čiji su autori učesnici festivala, što će, kako je najavljeno, ubuduće biti redovna aktivnost organizatora.

Ovogodišnji ,,Prosefest” biće održan na više lokacija: u Karlovačkoj gimnaziji, u gimnazijama ,,Jovan Jovanović Zmaj” i ,,Laza Kostić”, u Galeriji Matice srpske, u Spomen zbirci Pavla Beljanskog i na Filozofskom fakultetu.

Ulaz na književne večeri, kao i na sve prateće manifestacije je besplatan.

(b92.net)

Objavljeno u: Festivali

Spremi

Komentariši

Submit Comment
© 2189 Književnost.org.  | SitemapVideo Sitemap  |