0

Pedeset književnih programa

– Rezultati koji stoje iza nas kada se govori o organizaciji Sajma knjiga su takvi da nas ohrabruju u uvjerenju da će ovogodišnji Sajam biti na nivou prethodnih. Sajam je u Crnoj Gori i cijelom regionu prepoznat kao dobro organizovana kulturna manifestacija koja je značajno upotpunila kulturnu mapu kod nas. Našu manifestaciju ranijih godina posjećivalo između dvadeset i trideset hiljada posjetilaca. Na prethodnim sajmovima, svake godine učestvovalo je svake godine više od 100 izdavača iz dvadesetak zemalja. Sajam je mjesto susreta čitalaca i autora – posredstvom knjige kao specifičnog medija – kazao je Uljarević.

Sa izdavačkom kućom „Nova knjiga“ Međunarodni podgorički sajam knjiga ove godine organizuje Asocijacija izdavača i knjižara Crne Gore.

– Asocijacija izdavača i knjižara Crne Gore staraće se o programskom sadržaju manifestacije. To podrazumijeva promocije izdavačkih kuća, djela, književne večeri, susrete sa piscima – saopštila je Tanja Bakić, izvršni direktor AIKCG.

Umjetnički direktor Petog međunarodnog podgoričkog sajma knjiga Jelena Krsmanović kazala je da ne može ponuditi detaljnije informacije vezane za programe, ali da će biti održano više od pedeset književnih programa i promocija koji će se praktično smjenjivati iz sata u sat za vrijeme trajanja Sajma.

Direktor marketinga i glavni koordinator Međunarodnog podgoričkog sajma knjiga Biljana Jovanović najavila je da se organizator opredijelio da i ove godine koristi „Oktan norm“ profesionalnu opremu koja se koristi na svim velikim evropskim sajmovima knjiga. Na vizuelnom identitetu Sajma radiće agencija „Mapa“. Cijena ulaznica biće i dalje simbolična, euro.


(V.S. – Pobjeda.co.me)

Objavljeno u: Festivali

Spremi

Komentariši

Submit Comment
© Književnost.org.  | SitemapVideo Sitemap  |