0

Konkurs za nagradu Radoje Domanović

Konkurs je otvoren do 30. septembra 2010.
Obrazložene predloge i radove slati na adresu:

Udruženje književnika Srbije
(za Konkurs „Radoje Domanović“)
Francuska 7
11000 Beograd
Srbija

O dobitnicima nagrade odlučuje petočlani žiri na čijem čelu je Srba Ignjatović, predsednik Udruženja književnika Srbije, a članovi su književnici Dragutin Minić Karlo, Miljurko Vukadinović, Radoslav Tilger i Aleksandar Čotrić.
Priznanje se sastoji iz plakete i novčanog iznosa, a laureatima će biti uručeno na svečanosti koja će biti održana polovinom novembra 2010. godine u Beogradu.

KONKURS ZA UČENIKE SREDNJIH ŠKOLA
Udruženje književnika Srbije i Fond “Radoje Domanović” prvi put raspisuju Konkurs za učenike srednjih škola na teritoriji Republike Srbije, za najbolju satiričnu priču na temu “Kraljević Marko ponovo među Srbima”.
Priče moraju biti odštampane, a maksimalna dužina je dve strane formata A-4, sa uobičajenim proredom i veličinom slova. Šalju se potpisane priče, sa navedenim osnovnim podacima o autoru: naziv škole, razred i odeljenje, adresa stanovanja, adresa elektronske pošte, brojevi telefona. Jedan autor može poslati najviše tri priče.
Konkurs je otvoren do 31. maja 2010. godine, a priče se šalju poštom na adresu:
Udruženje književnika Srbije
(za Konkurs učenika srednjih škola)
Francuska 7
11000 Beograd
Pobednika Konkursa, kome će na kraju školske godine, polovinom juna 2010. godine biti uručeni plaketa, lap-top računar i sabrana dela Radoja Domanovića, odrediće žiri čiji je predsednik poznati pisac Ljubivoje Ršumović. Članovi žirija su: Srba Ignjatović, Dragutin Minić Karlo, Radoslav Tilger, Slobodan Simić i Aleksandar Čotrić.

Objavljeno u: Konkursi

Spremi

Komentariši

Submit Comment
© Književnost.org.  | SitemapVideo Sitemap  |